Ha sokat utaztál már társaságban, biztosan tudnál értékelni valakit aki csendes, szemlélődő módon osztja meg veled az élményeket, keveset eszik, megbízható, nem horkol - és mindig ott van amikor szükség van rá .. akkor is ha baj van és akkor is ha csak másnap van..

A rossz hírünk, hogy ilyen embert mi sem tudunk ajánlani :) A jó pedig, hogy ilyen szoftvert igen!

A SkyDrive használata egyúttal ingyenes hozzáférést ad Microsoft Office szoftverek webes változataihoz is - és ezek között van a OneNote nevű alkalmazás is, amely segítségével jegyzeteket, dokumentumokat tudsz rendszerezni és mindenhonnan elérhető módon tárolni a SkyDrive mappádban.

Hogy mire lehet ez jó utazás közben? Lássuk csak..

  • Például elveszhet az útleveled, a biztosítási kötvényed, a hitelkártyád. Ha ezekről fotót / szkennelt képet készítettél utazás előtt és a OneNote-od utazással kapcsolatos jegyzetei közé feltöltötted, pillanatok alatt el tudod intézni a szükséges hivatalos folyamatokat. (Csak egy teszt: tudod fejből az útlevélszámodat? Amikor utazol, fel szoktad külön írni ezt valahová? És ha igen, ezt a papírt hová szoktad tenni .. ahonan biztosan nem tűnik el? :)

  • Nem szeretnél laptopot vinni magaddal, de sok fájlra szükséged lenne az utazás során? Tölts fel mindent a SkyDrive-ra, és érd el őket bárhonnan a világon a mobilodról vagy internetkávézókból! Egy elveszett, ellopott vagy összetört laptop ára elég csúnyán meg tudja drágítani az utazást.

  • Orvosi kezelésre szorulsz és nehezen tudsz szót érteni a téged ellátókkal (orvosi szakszavak, speciális kérdések, stb.)? Add meg orvosodnak a SkyDrive-odban kialakított nyilvános mappa linkjét, ahová előzőleg feltöltöttél minden fontos adatot (oltási könyv, vércsoport, baleseti és műtéti előzmények, allergiák, gyógyszerérzékenységek, stb.)!

  • Ha igazán átgondolt vagy, már az utazás tervezését is a OneNote-ban végezted. Ez esetben az utazással kapcsolatos jegyzetedben benne van az összes hotel elérhetősége akikkel felvetted a kapcsolatot és akik közül végül kiválasztottad azt a szállást .. ami lehet, hogy valami hiba folytán mégsem tud neked szobát adni. Valamit elírtak, lehet, hogy te késtél kicsit .. semmi gond, ha a OneNote-odból gyorsan előkeresve fel tudod hívni a második legjobb, harmadik legjobb lehetőséget és már foglalhatod is..

Mindezek mellett papírmentesen utazol, ami súlyt, helyet és esőerdőket spórol meg :) Szerintünk praktikus megoldás, ha még tervezel utazni nyáron, javasoljuk, hogy próbáld ki és ha van hozzá kedved, írd meg nekünk kommentben, hogy működött!

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive a nyári utazásokhoz az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!