Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Win8 és SkyDrive - új blog

Mostanában a Windows 8 megjelenésére koncentráltuk erőinket .. és ezt nyomon is követhetitek új blogunk, a Win8.blog.hu lapjain. Mivel a SkyDrive a Windows 8 integráns részévé vált, az ott megjelenő tartalmak is érdekesek lehetnek számotokra!

Kattints ide a Windows 8 blog olvasásához!

 

0 Tovább

Nyertesünk :)

Geberle Bertalan meglátogatott minket, hogy átvegye a SkyDrive fotópályázaton kiérdemelt nyereményét, a Nokia Lumia 800-as készüléket! Még egyszer gratulálunk a nyertesnek és köszönjük mindenkinek a részvételt!

1 Tovább

Elkészült a hivatalos SkyDrive-kliens Androidra!

Sok kérdést kaptunk ezzel a témával kapcsolatban, itt a válasz :)

"Elkészült és a Play Store-ból ingyen letölthetővé vált a hivatalos SkyDrive-kliens, amelyen keresztül hozzá lehet férni a Microsoft online tárhelyéhez - jelentette be hivatalos SkyDrive blogban a redmondi cég. Az alkalmazás futtatásához Android 2.3 vagy újabb verzió szükséges, de a Microsoft szerint Android 4.0-n nyújtja a legjobb élményt."

A teljes cikk itt olvasható (kattints! :)

0 Tovább

Hatékonyabb félév?

Nem sokára elkezdődik az új tanév, az új félév. Talán nem gondoltál még erre, de a SkyDrive a tanulásban is nagy segítséget tud nyújtani - hatékonyabbá tudhatja tenni a működéseteket!

Megoszthatjátok például egymással a tanulnivalót (erről egy cikkünket ide kattintva olvashatod.)

Ha betegség miatt nem juttok el mind egy előadásra, a jegyzeteket is megoszthatjátok egymással (a jegyzetek SkyDrive-os tárolásáráról itt olvashatsz egy cikket!) 

Ha fotókat lenne célszerű megosztani egymással (például egy gyakorlati szeminárium anyagát illusztrálandó), az se nagy akadály - ide kattintva erről olvashatsz egy bejegyzést.

Ha a SkyDrive-on tárolod a jegyzeteidet, annak sok további előnye is lehet .. például nem fognak elveszni .. erről a témáról itt olvashatsz bővebben.

A SkyDrive még PPT fájlokat is meg tud osztani, nézegethető formában.

Sok sikert szeptembertől! 

0 Tovább

Fotóidért okostelefont !?

Nyári fotóiddal tőlünk még egy pár napig (augusztus 24. nap végéig!) Nokia LUMIA 800 okostelefont nyerhetsz!

Megmutatunk párat az eddigi pályaművek közül a SkyDrive-on: kattints ide, vagy ide, esetleg ide .. vagy akár ide, de ide is lehet - és persze ide kattintva is egy galériát találsz!

Még egyet megnéznél? És egy utolsót esetleg? :)

Ha azt gondolod, a te nyári fotóid jobbak, ide kattintva elolvashatod az akció részvételi feltételeit - és akár azonnal nevezhetsz is.

Ne hagyd ki!

0 Tovább

Újdonság - a SkyDrive-tól sem függetlenül..

Az index cikke a Windows 8-ról itt olvasható:

http://index.hu/tech/2012/08/16/itt_a_vegleges_windows_8/

0 Tovább

Bombasiker az új Outlook.com

Egész nyáron új termékekkel állt elő a Microsoft, és amikor már úgy tűnt, hogy a cég egy kicsit megpihent, megérkezett az Outlook.com. Ez lesz a kissé elöregedett Hotmail utódja, és a modern külső mögött megtalálható a régi emailszolgáltatás összes hasznos funkciója. Természetesen a Hotmail is elérhető marad, de a felhasználók érdeklődése azt mutatja, hogy erre nem lesz sokáig szükség. A szolgáltatás fogadtatása ugyanis nagyon jó volt, a Microsoft hivatalos Twitter-csatornája szerint hat óra alatt több mint egymillióan tértek át az új felhasználói felület használatára..

http://index.hu/tech/2012/08/01/bombasiker_az_uj_outlook.com/

1 Tovább

Egy kiváló lehetőség SkyDrive felhasználók számára


Ha csatlakozol előzetes programunkhoz, az elsők között láthatod az Office Web Apps termék új szolgáltatásait.

Érdemes őket kipróbálni, egy rövid bemutatót ide kattintva érhetsz el!

Csatlakozni a programhoz az alábbi gomb kattintásával tudsz!

.

.

Ha hosszabban olvasnál a témában, ajánljuk figyelmedbe ezt a cikket (angolul.)

Microsoft SkyDrive egy olyan szolgáltatás, mely 7 gigabájt ingyenes tárhelyet ad neked, ami kb. 20 ezer dokumentumnak vagy 7000 fényképnek elegendő. A SkyDrive-ra feltöltött tartalmakat szabadon és biztonságosan meg is oszthatod ismerőseiddel vagy blogod olvasóival. (A SkyDrive e mellett még ingyenesen nyújtja számodra a webes Word, Excel, Power Point, One Note szoftverek használatát is.)

0 Tovább

"Kedvenceink" a postr-en :)

Amióta fut a SkyDrive által nyújtott lehetőség a postr-en (Szeretnél ezzel a bejegyzéssel nyitóoldalra kerülni?) sok blogger ráérzett a nyitóoldalra kerülés előnyeire. 

Gadgets a http://gadgets.postr.hu/ címen már szinte minden postjához SkyDrive fotóalbumot mellékel.

Nyugatiszél a http://nyugatiszel.postr.hu/ címen kétheti SkyDrive újságot indított.

Deák Nagy Marcell az Egy atléta élete című blogján a SkyDrive segítségével gyűjt olimpiai szurkolókat.

Zeneakadémia egy postjában a VOLT fesztivált hozta össze a SkyDrive-val .. :)

Köszönjük és azt kívánjuk, legyen a jó példa ragadós .. használjátok a SkyDrive-ot a blogoláshoz és használjátok az admin felületen a legalsó kis checkboxot is - és kerüljetek a nyitóoldalra!

Microsoft SkyDrive egy olyan szolgáltatás, mely 7 gigabájt ingyenes tárhelyet ad neked, ami kb. 20 ezer dokumentumnak vagy 7000 fényképnek elegendő. A SkyDrive-ra feltöltött tartalmakat szabadon és biztonságosan meg is oszthatod ismerőseiddel vagy blogod olvasóival. (A SkyDrive e mellett még ingyenesen nyújtja számodra a webes Word, Excel, Power Point, One Note szoftverek használatát is.)

0 Tovább

Fotók feltöltése és megosztása a SkyDrive-on

Az alábbiakban lépésről-lépésre leírjuk, hogyan tudsz SkyDrive fiókot készíteni magadnak, oda fotókat feltölteni és azokat megosztani.

Első lépés: töltsd le (ingyenes, kattints ide!) és lépj be a SkyDrive-ba, majd a bal oldali menüben kattints a "Fényképek" feliratú menüpontra! Az alábbi képen a piros nyíl mutatja, hogy hol találod:

0 Tovább

Fotózz, töltsd fel SkyDrive-ra és nyerj egy Nokia Lumia 800-at!

A SkyDrive díjazza a nyári élményeket! Ha legalább 10 jól sikerült nyári fotót feltöltesz a SkyDrive fiókodba és az alábbi mezők kitöltésével regisztrálsz játékunkba, tiéd lehet a főnyeremény: egy Nokia Lumia 800!

Fontos! Először hozz létre egy SkyDrive fiókot, oda töltsd fel a fotókat - és csak ezek után töltsd ki a játékra jelentkezést ezen az oldalon (lejjebb.) 

Kattints ide és elmondjuk, hogyan tudsz SkyDrive fiókot létrehozni, és azon keresztül fényképeket megosztani velünk vagy bármelyik ismerősöddel akár a Facebook-on keresztül!

Ha nem tudod mi a SkyDrive, kattints ide és olvass róla egy rövid bemutatást!

Ha elmúltál 14 éves, de még nem vagy 24, létrehoztad és nyilvánossá tetted SkyDrive fiókodat legalább 10 remek nyári fotóval - és szívesen vennél egy Nokia Lumia 800-at, már csak egy feladatod van: töltsd ki az alábbi mezőket!

Ha további információra lenne szükséged, olvasd el részletes játékszabályzatunkat, vagy alább a kommentekben tedd fel kérdéseidet, ott válaszolunk rájuk, hátha másnak is hasznára válnak!

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!


4 Tovább

A SkyDrive és a "retrókütyük"

Blogpost, mely a legmodernebb felhőtechnológiát - vagyis a SkyDrive-ot - használja arra, hogy "retrókütyük" fotóinak gyűjteményével illusztrálja az írást. Mókás kontraszt!

Köszönjük, a post itt olvasható: http://gadgets.postr.hu/retrokutyuk-a-xxi-szazadban

0 Tovább

A tökéletes útitárs

Ha sokat utaztál már társaságban, biztosan tudnál értékelni valakit aki csendes, szemlélődő módon osztja meg veled az élményeket, keveset eszik, megbízható, nem horkol - és mindig ott van amikor szükség van rá .. akkor is ha baj van és akkor is ha csak másnap van..

A rossz hírünk, hogy ilyen embert mi sem tudunk ajánlani :) A jó pedig, hogy ilyen szoftvert igen!

A SkyDrive használata egyúttal ingyenes hozzáférést ad Microsoft Office szoftverek webes változataihoz is - és ezek között van a OneNote nevű alkalmazás is, amely segítségével jegyzeteket, dokumentumokat tudsz rendszerezni és mindenhonnan elérhető módon tárolni a SkyDrive mappádban.

Hogy mire lehet ez jó utazás közben? Lássuk csak..

  • Például elveszhet az útleveled, a biztosítási kötvényed, a hitelkártyád. Ha ezekről fotót / szkennelt képet készítettél utazás előtt és a OneNote-od utazással kapcsolatos jegyzetei közé feltöltötted, pillanatok alatt el tudod intézni a szükséges hivatalos folyamatokat. (Csak egy teszt: tudod fejből az útlevélszámodat? Amikor utazol, fel szoktad külön írni ezt valahová? És ha igen, ezt a papírt hová szoktad tenni .. ahonan biztosan nem tűnik el? :)

  • Nem szeretnél laptopot vinni magaddal, de sok fájlra szükséged lenne az utazás során? Tölts fel mindent a SkyDrive-ra, és érd el őket bárhonnan a világon a mobilodról vagy internetkávézókból! Egy elveszett, ellopott vagy összetört laptop ára elég csúnyán meg tudja drágítani az utazást.

  • Orvosi kezelésre szorulsz és nehezen tudsz szót érteni a téged ellátókkal (orvosi szakszavak, speciális kérdések, stb.)? Add meg orvosodnak a SkyDrive-odban kialakított nyilvános mappa linkjét, ahová előzőleg feltöltöttél minden fontos adatot (oltási könyv, vércsoport, baleseti és műtéti előzmények, allergiák, gyógyszerérzékenységek, stb.)!

  • Ha igazán átgondolt vagy, már az utazás tervezését is a OneNote-ban végezted. Ez esetben az utazással kapcsolatos jegyzetedben benne van az összes hotel elérhetősége akikkel felvetted a kapcsolatot és akik közül végül kiválasztottad azt a szállást .. ami lehet, hogy valami hiba folytán mégsem tud neked szobát adni. Valamit elírtak, lehet, hogy te késtél kicsit .. semmi gond, ha a OneNote-odból gyorsan előkeresve fel tudod hívni a második legjobb, harmadik legjobb lehetőséget és már foglalhatod is..

Mindezek mellett papírmentesen utazol, ami súlyt, helyet és esőerdőket spórol meg :) Szerintünk praktikus megoldás, ha még tervezel utazni nyáron, javasoljuk, hogy próbáld ki és ha van hozzá kedved, írd meg nekünk kommentben, hogy működött!

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive a nyári utazásokhoz az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

6 Tovább

Az irodalom, a rögös út és a SkyDrive

A SkyDrive egy olyan alkalmazási formájáról kaptunk értesítést amire eddig - őszintén megvallva - magunk sem gondoltunk.

A blogíró egy irodalmi folyóirat - tervei szerint a Nyugat modernkori örököse - megjelentetésén gondolkodva azt a publikációs formátumot dolgozta ki, hogy nyilvános SkyDrive folderébe feltölti egyfelől az újság PDF verzióját, másfelől az újság lapjainak nézeti képeit külön-külön PDF formátumban.

Így az újság terjesztése, elérése azonnal megoldott, a megjelenés formátumát a csatorna megtartja .. és még a "lapozgatás" élménye is szinte a régi .. :)

Sok sikert, sok támogatót kívánunk! Köszönjük az információt és a kísérletet .. és ajánljuk mi is figyelmetekbe a postot itt a postr.hu-n


A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

0 Tovább

Összehasonlító írás

.. a felhő-szolgáltatásokról a postr-en:

http://gadgets.postr.hu/felhoszolgaltatasok-windows-es-android-rendszerekhez

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

0 Tovább

Elég a fotóalbumnézegetős bulikból!!??

Volt ugye anno egy prémium-élmény: a nyaralás után diára előhívatott fotók diavetítőben körbekattogtatott bemutatása a barátoknak. Ezt kevesen engedhették meg maguknak .. de amikor a papírkép-előhívás tömegméretekben is elérhetővé vált, minden baráti összejövetel derűs ege felett megjelent a fotókkal tömött színespapír-borítékok réme. "EZEKET MÉG AZT HISZEM NEM LÁTTÁTOK" felvezetéssel átadni a negyedik albumot 114 fotóval - amiből 86 tulajdonképpen azonos - nos, ez ma már a BTK hatálya alá is tartozhatna akár.

A digitális fotózás előretörésével a vastag fotó-gyűjtő borítékok az enyészeté lettek ugyan, de megjelent az új rém: a tévére / projektorra kötött laptop. Amikor a buli hangulata épp kezdte volna a kellemes szintet megközelteni, a házigazda tekintetébe furcsa fény költözött .. "DE HISZEN TI MÉG NEM IS LÁTTÁTOK AZ ESKÜVŐI FOTÓKAT" felkiáltással lekapcsolta a villanyt és felkapcsolta a vetítést -- másfél óra a sötétben, 114 fotóval, amiből 86 tulajdonképpen azonos .. a többit már ti is betéve tudjátok.

Rövid intermezzo: a mobilon mutatott fotók. Nem rossz, mert kicsi a képernyő, bármikor befuthat egy hívás (ami megszakítja a slideshow-t) .. de mégis ugyanaz a tészta csak digitálisban. Ülsz és nézed, nem akarsz megsérteni senkit, nő a feszültség, de nézed. És nézed, és nézed.

Nos, a SkyDrive úgy döntött, ennek egyszer s mindenkorra VÉGE! :) Web 2.0 van, XXI. század van. Közösségi kommunikáció van. Bízd oda, hogy ki mit néz meg, bízd oda, hogy kinek mi tetszik.

Töltsd fel a fotóidat a SkyDrive mappádba, oszd meg a linket a barátaiddal - és majd ők megmondják mit gondolnak. Akkor nézik meg amikor kedvük és idejük van rá. Akkor jeleznek vissza amikor nekik kényelmes. No stressz, no para.

Itt egy példa egy nyaralásról szóló blog-bejegyzésbe illesztett és megosztott SkyDrive fotóalbumról (ahol a tulaj saját bevallása szerint az elkészült 170 fotóból 60-at töltött csak fel a SkyDrive-ra.)

Na, szerintünk ez az igazán XXI. századi kezelési módja a nyaraláson készült fotóknak!! :)

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

0 Tovább

Tech on the Beach

.. avagy idén nyáron hogyan, kivel, mivel utazol?

Az alábbi infografika egy nyári témájú felmérés érdekes adatait mutatja be. Hasonlítsd össze magadat a kutatás eredményeivel! :) 

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

2 Tovább

SkyDrive fotóalbum blogba ágyazása » GYAKORLAT! :)

Egy gyakorlati példa arra, hogyan lehet SkyDrive fotóalbumot blogba beágyazni. A képre kattintva megnyílik a ZeneAkadémia blog:

És persze a post se semmi .. :)

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

0 Tovább

Melyik a legjobb?

A bitport cikke felteszi a kérdést, majd meg is válaszolja: "A Dropbox, a Google Drive, a SkyDrive vagy a Box.com a gyorsabb és megbízhatóbb megoldás? Túlságosan egyikkel sem nyúlhatunk mellé, bár az európaiak mindenhol hendikeppel indulnak."

Szerintünk a cikkben boncolgatott két tényező mellett még legalább tizet lehetne számításba venni - de mi itt már elmondtuk a véleményünket.

A bitport cikke pedig ide kattintva elérhető. 

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

2 Tovább

Prezentáció beágyazása egy blogba?

Lehetséges - a Microsoft SkyDrive segítségével.

Amikor a SkyDrive-odon tárolsz egy PowerPoint prezentációt, be tudod illeszteni annak nézeti képét blogodba (vagy weboldaladba.)

Blogod látogatói a beágyazott prezentációt diánként léptetve tudják végignézni.

Ha módosítasz a feltöltött prezentáción, a beágyazott nézet automatikusan frissülni fog.

0 Tovább

3 nyomós érv, hogy miért tárold fájljaidat a SkyDrive-on

Tárold a fájljaidat a SkyDrive-on, és érd el őket bárhonnan! A SkyDrive és a Hotmail segítségével bármikor megoszthatod és elérheted legfontosabb fájljaidat:


1) Tárolj dokumentumokat, fényképeket és egyéb elemeket!

Volt már úgy, hogy elvesztettél egy flash meghajtót? A SkyDrive elegendő ingyenes tárhelyet biztosít neked 20 000 Office-dokumentum vagy 7000 fénykép tárolására. Többé nem kell aggódnod amiatt, hogy elvész egy fontos fájlod!


2) Érd el a fájljaidat bármikor!

Nem lenne szuper, ha a fájljaid automatikusan követnének, akár a telefonodat, a Mac gépedet vagy a PC-det használod? Tárolj mindent a SkyDrive-on, és a fájlok automatikusan elérhetőek lesznek valamennyi megbízható eszközödön vagy a SkyDrive.com webcímen!


3) Oszd meg a fájljaidat bárkivel!

Imádod megosztani a vakációs képeket, de utálsz mellékleteket küldeni? A SkyDrive-val egy hivatkozást küldhetsz el, és barátaid egy online albumban tekinthetik meg a fotóidat! Ráadásul tőled függ, hogy kik milyen elemeket nézhetnek meg!


A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

0 Tovább

SkyDrive tartalmak megosztása a blogodon

Ha az origo postr bloggere vagy és augusztus 31-ig olyan blog postot publikálsz amiben írsz a SkyDrive-ról vagy belinkelsz a SkyDrive-ról bármilyen oda feltöltött fájlt (pl. fotóalbum, video, prezentáció, szöveges dokumentum, stb.) és minket erről értesítesz, az origo nyitóoldalára kerülhetsz!


Hogy mi is az a SkyDrive?

A Microsoft SkyDrive egy olyan szolgáltatás, mely 7 gigabájt ingyenes tárhelyet ad neked, ami kb. 20 ezer dokumentumnak vagy 7000 fényképnek elegendő. A SkyDrive-ra feltöltött tartalmakat szabadon és biztonságosan meg is oszthatod ismerőseiddel vagy blogod olvasóival.


És hogy hogyan tudsz tartalmakat megosztani a SkyDrive-ról?

Egyszerűen. :) Elmondjuk pár lépésben, mit kell tenned. Tegyük fel, hogy fényképeket szeretnél megosztani blogod olvasóival, látogatóival.

0 Tovább

A SkyDrive és a blogolás

Ha blogolsz, tudod – a blog post csak egy (persze nélkülözhetetlen) része annak, amit a blogger el akar mondani. Fotók, videók, hosszabb leírások, esetleg táblázatok vagy Power Point fájlok mind-mind kapcsolódhatnak a post szövegéhez, így téve teljessé az olvasó élményét.

Felmerül a kérdés, hogy hol lehet ezeket a fájlokat tartani .. ahonnan be is lehet őket linkelni vagy akár beágyazni a blog post szövegébe. Erre szeretnénk neked egy ingyenes megoldást javasolni  és rögtön két kiegészítő lehetőséget is ajánlani.

Microsoft SkyDrive egy olyan szolgáltatás, mely 7 gigabájt ingyenes tárhelyet ad neked, ami kb. 20 ezer dokumentumnak vagy 7000 fényképnek elegendő.

A SkyDrive-ra feltöltött tartalmakat szabadon és biztonságosan meg is oszthatod ismerőseiddel vagy blogod olvasóival. (A SkyDrive e mellett még ingyenesen nyújtja számodra a webes Word, Excel, Power Point, One Note szoftverek használatát is .. ez is jól jöhet a blogoláshoz :)


Ha blogger vagy és a postr-en blogolsz, most még két ajánlatunk van számodra.


Az első: ha július 20-ig beregisztrálsz a SkyDrive-ra és a Windows Live ID-dat és a blogod URL-jét elküldöd a skydrivehu@microsoft.com email címre, a rendelkezésedre álló tárhelyet 25 gigabájtra bővítjük. (Ha nincs Windows Live ID-d, regisztrálj egyet a live.com-on, vagy használhatod létező Hotmail, Messenger vagy MSN azonosítódat is, a felhasználóneved ezekben a szolgáltatásokban Live ID is.)

A második: ha augusztus 31-ig olyan blog postot publikálsz amiben vagy írsz a SkyDrive-ról vagy belinkelsz a SkyDrive-ról bármilyen oda feltöltött fájlt (pl. fotóalbum, video, prezentáció, szöveges dokumentum, stb.) és minket erről értesítesz, az origo nyitóoldalára kerülhetsz!


Hogyan tudsz írni a SkyDrive-ról? Próbáld ki, használd, és írj róla! :)


Hogyan tudsz a SkyDrive-ról megosztani fájlokat? Kattints ide és olvasd el erről szóló postunkat!


Hogyan tudsz minket a postról értesíteni?

A postr admin felületén a Publikálás gomb mellett találsz egy kis checkboxot SkyDrive tartalom felirattal. Publikálás előtt kattintsd be ezt és a post publikálásakor a postr rendszere automatikusan értesít minket! Vagy - ha szeretnél pár keresetlen mondatot is írni a post URL-jéhez :) - küldd el nekünk emailben a skydrivehu@microsoft.com email címre!


További kérdéseid vannak? Írd be alább kommentben, vagy küldd be a fenti emailcímre! 

.

3 Tovább

Ha egy kép ezer szóval ér fel ..

.. akkor egy videó ezer képpel?

Illetve ebből következően egy videó egymillió szóval érne fel?

De mindegy is a matek :) a lényeg, hogy a SkyDrive használatát egy videón is megnézhetitek, ha ide kattintotok!

Az biztos, hogy gyorsan és egyszerűen meg lehet belőle érteni, mire is lehet jó nektek ez a szolgáltatás.

0 Tovább

Egy kép ezer szóval felér - infografika! :)

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

0 Tovább

Az új SkyDrive

A SkyDrive a Microsoft Windows Live szolgáltatáscsoportjának része, amelynek segítségével egyszerűen, bármely eszközről elérhetők a (Windows Live ID-val rendelkező) felhasználók adatai, legyenek azok fényképek, szöveges dokumentumok vagy névjegykártyák.

A Microsoft Word, Excel és PowerPoint ingyenes társprogramjainak használatával megtekintheted, módosíthatod, megoszthatod, és bárkivel közösen szerkesztheted a SkyDrive webhelyen tárolt dokumentumokat.

1 Tovább

A magyarok többsége nem fizetne váltságdíjat elveszett internetes fotógyűjteményéért

A magyar internetezők 62 százaléka semmit sem fizetne azért, hogy visszaszerezze esetlegesen elvesztett internetes fotógyűjteményét - egyebek mellett ez derül ki a Microsoftnak és az MSN-nek a felhő-szolgáltatásokat használók körében végzett felméréséből.

A Microsoft áprilisban végzett felmérése szerint az internetezők több mint fele - 56 százaléka - minden nap több olyan eszközt is használ (például asztali PC-t, laptopot, táblagépet vagy okostelefont), amellyel a világhálóra tud csatlakozni. Valószínűleg ez az oka annak, hogy ezek a felhasználók élnek leginkább a felhő adta lehetőségekkel: a nemzetközi felmérés szerint a legtöbben (38 százalék) a mobilitást és a több eszközről történő könnyű hozzáférhetőséget emelték ki az online tárhely-szolgáltatások előnyeként.

A kutatás hazai részéből kiderül, hogy a magyar felhasználók döntő többségének ez még fontosabb: a válaszadók 64 százaléka azért használ felhőszolgáltatást, mert így az ott tárolt dokumentumokat és fényképeket minden eszközről el tudja érni. A magyarok számára fontos az is, hogy az online tárolt fotók és fájlok nem vesznek el, ha a számítógép vagy telefon elromlik, eltűnik.

A tárolt fájlok tekintetében a magyar felhasználók többségében fényképeket, dokumentumokat tartanak a "felhőben", míg Európa többi országában a zenék és videók is népszerűek.

5 Tovább

Melyiket válasszuk?

Mi nyilván a SkyDrive-ra voksolnánk, de olvasd el a cikket és döntsd el magad :)

Techline: Google Drive, Dropbox, SkyDrive: melyiket válasszuk? 

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

0 Tovább

Már öt éve lenne? Repül az idő ..

Ahogy azt a HWSW írja, már öt éve, hogy a SkyDrive-ot használjuk. A neves esemény tiszteletére jelentős változtatásokon is átesett a közelmúltban .. szerintünk előnyére válik, de úgy tűnik a szerkesztőség is egyetért velünk.

További részletek a HWSW-n!

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

0 Tovább

Négy csillag az origo-tól!

Az origo Szoftverbázis című rovatának szerkesztői a maximális ötből négy csillaggal díjazták a SkyDrive-ot. (Mi megadnánk neki az ötöt is, de persze nem mondható, hogy objektív bírák lennénk a kérdésben :)

További részletek itt: origo Szoftverbázis: Microsoft SkyDrive

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!

0 Tovább

Fájlok + barátok

Barátaidat az interneten keresztül éred el? A fájljaidat is elérheted ugyanígy. Vagyis egyszerűen megoszthatod a fájljaidat a barátaiddal :)

A SkyDrive használata esetén senkinek nem kell speciális programokkal rendelkeznie, csak egy webböngészőre van szükség. Azonban a fájlok alapértelmezés szerint nincsenek megosztva. Csak akkor lesznek megosztva, ha te így határozol, és csakis úgy, ahogyan te azt szeretnéd.

0 Tovább

Mi is ez az egész pontosan ?! :)

A hivatalos meghatározás szerint: "A SkyDrive a te jelszóval védett merevlemezed a felhőben."

Kicsit közvetlenebbül megfogalmazva ez azt jelenti, hogy akár ezer és ezer fájlt tárolhatsz ingyen a SkyDrive-on, amelyhez bármikor hozzáférhetsz, amikor kapcsolódsz az internethez.

Most valószínűleg a már megszokott módszereket használod a fájljaid mozgatására. Azonban a hagyományos megoldásoknál használt USB-meghajtók elveszhetnek, a fájlverziók pedig elavulhatnak. Ráadásul nem szabad elfelejtened, hogy másolatot készíts a szükséges fájlokról. Ha a fájlokat feltöltöd a SkyDrive webhelyre, nincs szükséged jó memóriára vagy jó szerencsére. A szükséges fájlok mindig a kezed ügyében lesznek.

0 Tovább

Bemutatkozik az új SkyDrive

Gondolj bele, hogy hány különböző eszközt használsz nap mint nap!

Nem lenne nagyszerű, ha a fájljaid egyszerűen követnének, akár telefont, akár Macintosh gépet, akár személyi számítógépet használsz?

A SkyDrive használata esetén mindig elérheted fontos dokumentumaidat, jegyzeteidet, fényképeidet és videóidat. Bármilyen fájlt tárolhatsz a SkyDrive webhelyen, és automatikusan elérheted eszközeidről, szinkronizálás és kábelek nélkül.

0 Tovább

SkyDrive

blogavatar

Információk, kérdések, válaszok a Microsoft SkyDrive-val kapcsolatban.

Utolsó kommentek