Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A magyarok többsége nem fizetne váltságdíjat elveszett internetes fotógyűjteményéért

A magyar internetezők 62 százaléka semmit sem fizetne azért, hogy visszaszerezze esetlegesen elvesztett internetes fotógyűjteményét - egyebek mellett ez derül ki a Microsoftnak és az MSN-nek a felhő-szolgáltatásokat használók körében végzett felméréséből.

A Microsoft áprilisban végzett felmérése szerint az internetezők több mint fele - 56 százaléka - minden nap több olyan eszközt is használ (például asztali PC-t, laptopot, táblagépet vagy okostelefont), amellyel a világhálóra tud csatlakozni. Valószínűleg ez az oka annak, hogy ezek a felhasználók élnek leginkább a felhő adta lehetőségekkel: a nemzetközi felmérés szerint a legtöbben (38 százalék) a mobilitást és a több eszközről történő könnyű hozzáférhetőséget emelték ki az online tárhely-szolgáltatások előnyeként.

A kutatás hazai részéből kiderül, hogy a magyar felhasználók döntő többségének ez még fontosabb: a válaszadók 64 százaléka azért használ felhőszolgáltatást, mert így az ott tárolt dokumentumokat és fényképeket minden eszközről el tudja érni. A magyarok számára fontos az is, hogy az online tárolt fotók és fájlok nem vesznek el, ha a számítógép vagy telefon elromlik, eltűnik.

A tárolt fájlok tekintetében a magyar felhasználók többségében fényképeket, dokumentumokat tartanak a "felhőben", míg Európa többi országában a zenék és videók is népszerűek.

5 Tovább

Mi is ez az egész pontosan ?! :)

A hivatalos meghatározás szerint: "A SkyDrive a te jelszóval védett merevlemezed a felhőben."

Kicsit közvetlenebbül megfogalmazva ez azt jelenti, hogy akár ezer és ezer fájlt tárolhatsz ingyen a SkyDrive-on, amelyhez bármikor hozzáférhetsz, amikor kapcsolódsz az internethez.

Most valószínűleg a már megszokott módszereket használod a fájljaid mozgatására. Azonban a hagyományos megoldásoknál használt USB-meghajtók elveszhetnek, a fájlverziók pedig elavulhatnak. Ráadásul nem szabad elfelejtened, hogy másolatot készíts a szükséges fájlokról. Ha a fájlokat feltöltöd a SkyDrive webhelyre, nincs szükséged jó memóriára vagy jó szerencsére. A szükséges fájlok mindig a kezed ügyében lesznek.

0 Tovább

Bemutatkozik az új SkyDrive

Gondolj bele, hogy hány különböző eszközt használsz nap mint nap!

Nem lenne nagyszerű, ha a fájljaid egyszerűen követnének, akár telefont, akár Macintosh gépet, akár személyi számítógépet használsz?

A SkyDrive használata esetén mindig elérheted fontos dokumentumaidat, jegyzeteidet, fényképeidet és videóidat. Bármilyen fájlt tárolhatsz a SkyDrive webhelyen, és automatikusan elérheted eszközeidről, szinkronizálás és kábelek nélkül.

0 Tovább
12
»

SkyDrive

blogavatar

Információk, kérdések, válaszok a Microsoft SkyDrive-val kapcsolatban.

Utolsó kommentek