A SkyDrive a Microsoft Windows Live szolgáltatáscsoportjának része, amelynek segítségével egyszerűen, bármely eszközről elérhetők a (Windows Live ID-val rendelkező) felhasználók adatai, legyenek azok fényképek, szöveges dokumentumok vagy névjegykártyák.

A Microsoft Word, Excel és PowerPoint ingyenes társprogramjainak használatával megtekintheted, módosíthatod, megoszthatod, és bárkivel közösen szerkesztheted a SkyDrive webhelyen tárolt dokumentumokat.

A SkyDrive támogatja a PDF (Portable Document Format), az ODF (Open Document Format) kiterjesztésű fájlokat, az XML-alapú fájlformátumokat és számos szövegszerkesztő alkalmazásokat, a Microsoft Office-on túl az OpenOffice-t és a Corel WorldPerfect-et.

A SkyDrive bőséges tárhellyel áll rendelkezésre a fájlok vagy fotók személyi számítógépek, Macintosh gépek és okostelefonok közötti megosztásához.

A regisztrált felhasználók számára 7 gigabájt tárhely ingyenes – ez nagyjából 20 ezer dokumentumnak, vagy 7000 fényképnek felel meg. Éves díjért pedig a Microsoft extra 20, 50 és 100 gigabájtos csomagokat biztosít.

Elérhető Windows és Macintosh felhasználók számára is a SkyDrive alkalmazás, amely jelentősen megkönnyíti a fájlok elérését és szinkronizálását a felhőben. A SkyDrive így közvetlenül elérhető a Windows Explorerből mind a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista operációs rendszerekből a világ mintegy 106 nyelvén, így magyarul is. 

A Windows-ra írt változat innen érhető el.

A SkyDrive kliens immár Mac OS X Lion felhasználók számára is elérhetővé vált, annak érdekében, hogy a fiókokat a Finder-en keresztül egyszerűen és gyorsan elérjék. A SkyDrive-ot Mac-re innen töltheted le.

Az új alkalmazások mellett a már meglévő kliensek is frissültek: a Windows Phone és az iOS operációs rendszeren futó applikációkkal jobban lehet a felhőben tárolt dokumentumokat kezelni és megosztani.

A legegyszerűbb módja annak, hogy utánanézz, tényleg ilyen jó-e a SkyDrive az, hogy kipróbálod! :) 7 GB tárhely, webes Office alkalmazások, fájlmegosztás .. mindez ingyen, pont egy kattintásnyi távolságra tőled!