Ha az origo postr bloggere vagy és augusztus 31-ig olyan blog postot publikálsz amiben írsz a SkyDrive-ról vagy belinkelsz a SkyDrive-ról bármilyen oda feltöltött fájlt (pl. fotóalbum, video, prezentáció, szöveges dokumentum, stb.) és minket erről értesítesz, az origo nyitóoldalára kerülhetsz!


Hogy mi is az a SkyDrive?

Microsoft SkyDrive egy olyan szolgáltatás, mely 7 gigabájt ingyenes tárhelyet ad neked, ami kb. 20 ezer dokumentumnak vagy 7000 fényképnek elegendő. A SkyDrive-ra feltöltött tartalmakat szabadon és biztonságosan meg is oszthatod ismerőseiddel vagy blogod olvasóival.


És hogy hogyan tudsz tartalmakat megosztani a SkyDrive-ról? 

Egyszerűen. :) Elmondjuk pár lépésben, mit kell tenned. Tegyük fel, hogy fényképeket szeretnél megosztani blogod olvasóival, látogatóival.


1) Miután beléptél a SkyDrive-ba, a bal oldali menüben kattints a "Fényképek" feliratú menüpontra! Az alábbi képen a piros nyíl mutatja, hogy hol találod.


2) Ezt követően kattints az "Album létrehozása" linkre. Piros nyíllal jelöltük az illusztráción alább.


3) Nevezd el tetszés szerint a létrehozott fotóalbumodat. Mi most "Blogfoto" névre kereszteltük a miénket, nagy piros nyíl mutatja lentebb.


4) Kattints az albumra, majd ahogy az üzenet is írja, a "Feltöltés" menüpontra kell rákattintanod. Mutatjuk is:


5) Miután feltöltötted a fotóidat, ezek kis ikonszerű képekként megjelennek majd az albumodban. Mi most mintaként természetfotókat töltöttünk fel a miénkbe:


6) Jobb oldalon találod a "Mappa megosztása" feliratot. Nyomd meg! :)


7) A megjelenő kis ablakban válaszd ki a "Hivatkozás kérése" feliratú linket, pirossal jelöljük alább.


8) Itt pedig a "Nyilvánossá tétel" gombot kell megnyomnod.


9) A kapott linket már másolhatod is a blog-postodba! Ha esetleg rövidebb linket szeretnél, nyomd meg a "Rövidítés" feliratú gombot.. 


10) .. és a SkyDrive automatikusan lerövidíti a beillesztendő linket számodra, lásd alább:

Nagyjából ennyi. Próbáltuk minél részletesebben leírni, így talán kicsit bonyolultnak tűnhet .. de hidd el, egyszerű. Próbáld ki! :)


De mi van, ha nem fotókat akarnál megosztani?

Egyszerűen csak másold fel a megosztandó fájlokat a SkyDrive-odra. Ha a "Public" nevű mappádba másolod őket, automatikusan mindenki látni fogja őket és a keresők is megtalálják majd. Ha a SkyDrive-odon máshol csinálsz nekik egy mappát, a fenti lépések közül a hatodiktól a tizedikig kell végigjátszanod a folyamatot - és már van is egy rövid linked amivel meg tudod osztani a mappát. 


És hogy hogyan tudsz minket értesíteni?

Ha augusztus 31-ig írsz a Sky Drive-ról egy postban a blogodon - vagy másról írsz, de a postban belinkelsz egy SkyDrive-ra feltöltött fájlt, értesíts minket erről, mert az origo nyitólapjára kerülhetsz! Kétféleképpen értesíthetsz minket: vagy a publikáláskor a postr admin felületén bekattintod a "SkyDrive tartalom" elnevezésű kis boxot (és a rendszer automatikusan értesít minket), vagy pár kedves mondat kíséretében :) egy emailben elküldöd nekünk a blog post elérési címét (URL-jét) a skydrivehu@microsoft.com email címre!


A Microsoft SkyDrive egy olyan szolgáltatás, mely 7 gigabájt ingyenes tárhelyet ad neked, ami kb. 20 ezer dokumentumnak vagy 7000 fényképnek elegendő. A SkyDrive-ra feltöltött tartalmakat szabadon és biztonságosan meg is oszthatod ismerőseiddel vagy blogod olvasóival. (A SkyDrive e mellett még ingyenesen nyújtja számodra a webes Word, Excel, Power Point, One Note szoftverek használatát is.)